Advies Kinder Wetsuits

Meest gestelde vragen bij het passen en aanschaffen van een Kinder wetsuit.


Bekijk de Wetsuits
in onze winkel!

Kom langs

Kinder Wetsuits

Hoe meet je de maat van een wetsuit aan?

Je bepaald de maat van je wetsuit door middel van je lengte en borstomvang. Nu kan het zo zijn dat je in de maat tabel ziet dat de je lichaamslengte niet overeenkomt in de tabel bij de gemeten borstomvang, dit is heel normaal, wat belangrijk is dat je de borstomvang aanhoudt als rode draad. Om de borstomvang goed op te meten dien je die over de tepels te meten.

Hoe reageert een wetsuit in het water?

Wanneer je met een wetsuit het water in gaat zul je voelen dat hij wat comfortabeler gaat zitten. Dit komt doordat het wetsuit wat flexibeler wordt in het water. Heel langzaam loopt je wetsuit vol met een flinterdun laagje water, het water wat tussen je huid en en pak zit zal zich opwarmen en zorgt als het ware voor een stukje isolatie tussen je pak en je huid. Wat je dus merkt als je je wetsuit te groot hebt gekocht is dat het dunne laagje water niet tussen je pak en je huid blijft staan. Doordat er teveel ruimte tussen je huid en het pak zit loopt het pak constant door met koud water en hou je veel minder warmte vast.

Je hebt het wetsuit thuis ontvangen, hoe moet het dan zitten?

Als je het wetsuit aan hebt getrokken zal je het gevoel krijgen dat je wetsuit te strak zit, vooral als je nog nooit een wetsuit aan hebt gehad. 9 van de 10 keer is het wetsuit dan niet te klein, een wetsuit hoort heel strak aan te sluiten op het lichaam hierdoor houd je wetsuit het meeste warmte vast.

Pak sluit goed aan, maar is kort bij de enkels en polsen, is dit een probleem?

Het komt regelmatig voor dat een pak goed aansluit maar bij de enkels en polsen erg kort is. Om het goed warm te hebben is het belangrijk dat de wetsuit goed aansluit op de borst en rug, hier verlies je de meeste warmte in het water. Daarnaast moet het pak wel aansluiten bij de enkels en polsen zodat er niet teveel water in het pak kan komen. Als het pak op al deze punten aansluit is het niet erg als het iets korter is, je verliest geen warmte als je polsen of enkels niet bedekt zijn. Als je het fijn vindt als je voeten of handen geheel bedekt zijn is het wel een optie om neopreen sokken en handschoenen aan te schaffen.

Hoeveel sterren flexibiliteit heb ik nodig?

De flexibiliteit van de wetsuits geven we op de website aan door middel van sterren. Hoe meer sterren een pak heeft des te flexibeler het is.

Hoeveel sterren jij nodig hebt wordt bepaald door welke watersport jij uit gaat voeren. Een wetsuit met een flexibiliteit van 1 ster is een iets stugger pak. Deze pakken zijn prima geschikt voor bijvoorbeeld op de waterscooter of jetski. Wanneer je wil gaan zwemmen met je wetsuit ga je natuurlijk veel bewegen en heb je ook een heel flexibel pak nodig. Voor de zwemmers raden wij dus ook daarom altijd een pak aan met een flexibiliteit van 4 sterren.

Waarom kiezen voor een wetsuit met rits op de borst?

We hebben wetsuit met een rits op de rug en wetsuits met een rits op de borst. Het grote voordeel van een rits op de borst is dat er minder water je pak in kan komen. Achter de borstrits zit nogmaals neopreen zodat het water niet via de rits naar binnen kan en jij minder warmte verliest. Daarnaast geeft een rits op de borst ook meer flexibiliteit. Een rits is altijd stijf en belemmert daardoor de bewegingsvrijheid. Doordat de rits op de borst klein is en op een tactisch plek geplaatst is behoud je de flexibiliteit op je rug en kan je je nog beter bewegen.

Wat betekenen de verschillende millimeters op mijn wetsuit?

Wetsuits worden gemaakt in verschillende diktes van het neopreen. staat er bijvoorbeeld 2.5/2 dan betekent dit dat hij 2.5mm op de borst en rug is, en 2mm dik bij de armen en benen. Heb je bijvoorbeeld een 4/3 dan betekent dit, 4mm op de borst en rug en 3mm bij de armen en benen. Ook bestaan er bijvoorbeeld 5/4/3mm pakken, deze pakken zijn 5 mm op de borst en rug 4mm op de benen en 3mm op de armen. Hoe dikker het neopreen hoe warmer het wetsuit is.