Menu

Terug Je bent hier:

sup hardshell

parana 11.6 bamboo sup board parana 11.6 bamboo sup board
Jobe logo

1.199,99

Morgen in huis

ventura 10.6 bamboo sup board ventura 10.6 bamboo sup board
Jobe logo

1.099,99 908,99

Woon je aan het water? Of is alleen de meest verfijnde mal goed genoeg? Dan is een hardboard dé perfecte sup voor jou. Hardboards bieden de meest verfijnde vaareigenschappen omdat er meer vorm in deze sups zit dan in een opblaasbare sup. Door deze gedetailleerde vormen, zoals perfect afgeronde hoeken, tunnels aan de onderzijde van het board en een mooie rocker, zorgt dit voor de beste en meest comfortabele suptocht. Voor alle sups, ongeacht of het een hardboard of inflatable is, bepaald de vorm hoe een sup zich in het water gedraagt. Check onze uitleg over de verschillende vormen sups en hun unieke vaareigenschappen en beslis zo welke vorm het beste bij jou past.

Voordelen van een hardshell sup


100% stijf door dat het board vervaardigd is uit harde materialen. Door de perfecte stijfheid zet je, je peddelbeweging zo veel mogelijk om in voorwaartse energie. Omdat harde materialen tot in de kleinste details gevormd kunnen worden, zit er veel gevoel in de mal. Hiermee bedoelen we dat ronde vormen subtiel zijn opgebouwd, er mooie kanalen voor een perfecte watergeleiding in de sup zitten en dat het mogelijk is een rocker toe te voegen. Rocker is de ronding die in een board zit. Bij opblaasbare sups zie je veel meer stompe hoeken omdat deze, door de beperkingen van de techniek, niet langzaam smaller kunnen worden. Tot slot is er nog het gebruiksklaar maken. Bij een hardshell sup is het een kwestie van je opberghoes open ritsen, vin erin klikken en het water op. Al met al zorgt een hardshell sup voor de praktische en meest pure supervaring.

Wat heb ik nog meer nodig voor het suppen?


Bij de hardshell sups wordt standaard de vin en een leash meegeleverd. Een goede suppeddel is qua materiaalkeuze, lengte en opbouw enorm persoonlijk. Vandaar dat deze standaard niet worden meegeleverd met de hardboards. Naast een goede suppeddel is een suptas of suphoes van cruciaal belang om je sup te beschermen tegen vallen en stoten en er zo jaren plezier van te hebben. Daarnaast is er natuurlijk nog de vraag wat trek ik aan tijdens het suppen? Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van wanneer je het water op gaat. Met mooi weer in de zomer, dan volstaat een goede rash guard. Deze sneldrogende T-shirts hebben een UVPF van 50. Dat scheelt dus een hoop smeren en het zorgt voor een goede bescherming van je huid. Dit, samen met een comfortabele sport of swimshort en een set waterschoenen is een goede basis. Ga je eerder of later in het seizoen het water op? Dan is een wetsuit ideaal. Met deze pakken blijf je warm, zelfs wanneer je te water raakt. Voor de meeste mensen volstaat een zogenaamde "long John" wetsuit. Een "long John" bestaat uit een los onderpak en een los jasje. De losse elementen zorgen ervoor dat je perfect in laagjes kunt werken en je wetsuit is af te stemmen op het weer van die dag. Tot slot is je outfit ook afhankelijk van je vaargebied en hoe comfortabel je, je op het water voelt. Goed accessoire om je veiligheid te verhogen is en zwemvest of reddingsvest. Met dit extra drijfvermogen ben je veilig in geval van nood. Check hier alle supkleding of lees onze blog over supkleding en stel dé perfecte outfit samen!