Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Zwemvest aankoop advies
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. zwemvest blogs
  6. >
  7. Zwemvest aankoop advies

Zwemvest kopen?

Zwemvesten zijn er in diverse modellen, kleuren en maten. Als je online een zwemvest wilt kopen, dan wil je graag weten waar je op moet letten. Wij geven je graag advies! Omdat de zwemvesten kunnen verschillen van pasvorm, staat er bij ieder vest een aparte tabel waaruit je gemakkelijk je maat kan aflezen. Bestuur deze tabel dus aandachtig. Als je weet welke maat je nodig hebt, dan is ben je slechts nog enkele klikken weg van het aanschaffen van je ideale vest!

Maat

Hoe weet je zeker dat je de juiste maat zwemvest besteld? Een zwemvest is een veiligheidsvest dat je aan de oppervlakte houdt bij het watersporten. Om deze veiligheid te bewaren is het belangrijk om een goed aansluitend vest te kopen. Bepalend hiervoor is de borstomvang, welke je in elke maattabel terugvindt. De borstomvang wordt over de tepels gemeten en uitgedrukt in centimeters.

Bij dames is het belangrijk dat je naast de borstomvang ook de buikomvang op meet. De buikomvang wordt ter hoogte van je navel gemeten. Bij dames zwemvesten hebben we ook tussenmaten zoals de S+ en de M+, deze zijn geschikt voor vrouwen die verhoudingsgewijs een grotere borstomvang hebben.

Een veel voorkomend misverstand is dat de maat van een zwemvest hoofdzakelijk bepaald wordt aan de hand van het lichaamsgewicht, dit is niet het geval. We adviseren om het zwemvest te passen met dunne kleding of ontbloot bovenlijf. Op de buik mag het zwemvest vrij strak zitten. Wanneer je de rits dicht wil maken kan het zijn dat het wat kracht kost om de rits bij elkaar te brengen, dit is geen probleem. Pas als de rits volledig gesloten is, kan je goed voelen of de maat oke is.

Check deze video >>>

In deze video leggen we je in het kort uit waar je op moet letten bij het kopen van een zwemvest.zwemvest kopen

Voor de kids

Zwemvest of reddingsvest

Voor kinderen geldt in het algemeen hetzelfde. Het is ook voor kids belangrijk dat je de borstomvang opmeet en daarna de maattabel erbij pakt. Een zwemvest is geen product om op de groei te kopen, een vest moet echt goed aansluiten. Wil je een kinderreddingsvest aanschaffen, dus een vest met kraag, is het erg belangrijk om niet af te wijken van het voorgeschreven aantal KG's. Reddingsvesten met een kraag zullen je kind altijd op de rug draaien met het hoofd vrij van water. Zo is je kind ook veilig bij paniek of in geval van buiten bewust zijn.

Shop onze nieuwe collectie
shopping_cart

Zie en beleef de complete collectie

Heb je toch nog vragen over het aanschaffen van een zwemvest? Geen probleem! Ons team zit klaar voor je om al je vragen te beantwoorden. Dit kan zowel via de telefoon als per email. Uiteraard ben je ook meer dan welkom in onze winkel, waar we alle modellen op voorraad hebben. Zo kunnen we je perfect laten zien waar de verschillen in zitten en samen kijken naar het beste vest voor jou! Daarnaast vindt je in onze winkel een groot assortiment met andere watersportartikelen zodat je jouw watersport outfit helemaal compleet maakt! Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar onze wetsuits, trendy kledinglijn of kleurrijke helmen voor een betere zichtbaarheid op en in het water.