Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Wakesurf of wakeskate:
het verschil
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. wakeboard blogs
  6. >
  7. wakesurf of wakeskate: het verschil

Wakesurf

Wakesurfen is een super toffe watersport waarbij je op een soort kleine surfplank staat en je voortbeweegt op de golven van je boot. In tegenstelling tot wakeboarden of wakeskaten, vereist wakesurfen geen tow-rope of andere vormen van externe trekkracht. De wakesurfer positioneert zichzelf in de achterste golf van de boot, die een langzame en continue golf creëert. Hierdoor surf je zonder aan de boot vast te zitten. Van rustige golven varen tot verschillende trucs en manoeuvres uitvoeren op de golven: het kan allemaal met een wakesurf!

Wakeskate

Wakeskaten wordt ook in Nederland steeds populairder. Wakeskaten is een watersport die elementen van skateboarden en wakeboarden combineert. Bij wakeskaten sta je een board dat lijkt op een skateboard, maar speciaal is ontworpen voor gebruik op het water. In tegenstelling tot wakeboarden zijn de voeten van de wakeskater niet aan het board bevestigd, waardoor je minder snel wordt afgestraft op fouten. Je wordt voortgetrokken door een boot (of kabel bij het cable park) en maakt gebruik van de golven die door de boot worden gegenereerd om verschillende tricks en manoeuvres uit te voeren. Wakeskaten kan worden beoefend op verschillende wateren, zoals meren, rivieren en speciaal ontworpen kabelparken. Het omvat vaak flips, spins en slides op het wateroppervlak, waardoor het een dynamische en uitdagende watersport is. Daarnaast is een wakeskate korter dan een wakeboard, waardoor het ideaal is om stabiliteit te trainen.

De verschillen op een rij

We zetten de specifieke verschillen tussen wakesurfen, wakeskaten en wakeboarden voor je op een rij:

Wakesurfen:

Wakeskaten:

Wakeboarden:

Shop jouw favoriete boards:
arrow_back
arrow_forward
Alle wakesurfs
arrow_forward
Alle wakeskates
arrow_forward
Alle wakeboards
arrow_forward

Zie en beleef de complete collectie

Heb je toch nog vragen over het aanschaffen van een wakeskate of wakesurf board? Geen probleem! Ons team zit klaar om al je vragen te beantwoorden. Dit kan zowel via de telefoon als per email. Uiteraard ben je ook meer dan welkom in onze winkel, waar we alle modellen op voorraad hebben. Zo kunnen we je perfect laten zien waar de verschillen in zitten en samen kijken naar de beste optie voor jou! Daarnaast vindt je in onze winkel een groot assortiment met andere watersportartikelen zodat je jouw watersport outfit helemaal compleet maakt! Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar onze wetsuits of zwemvesten? Tot snel en Maximize your Fun!