Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
De perfecte PWC outfit
shop je bij ons!
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. PWC blogs
  6. >
  7. De perfecte PWC outfit shop je bij ons!

Shop de perfecte waterscooter/jetski outfit bij World Nautic Center!

Als je een waterscooter of jetski hebt dan wil je daar zo vaak mogelijk mee het water op natuurlijk. Wij van World Nautic Center helpen je graag bij het samenstellen van de perfecte PWC outfit om je dag op het water zo comfortabel en veilig mogelijk te maken.

Zwemvest

We beginnen met het meest voor de hand liggende onderdeel van je outfit: het zwemvest. Je zwemvest moet lekker zitten en daarnaast bescherming geven tijdens onverwachte en misschien zelfs onveilige situaties. Er zijn veel verschillende soorten zwemvesten en we vertellen je graag welke er perfect zijn voor de waterscooter en jetski.

Allereerst is er een verschil in materiaal. We hebben vesten die gemaakt zijn van nylon en die gemaakt zijn van neopreen. Omdat je het vest langere tijd aanhebt, raden wij een neopreen zwemvest aan. Neopreen vesten zijn comfortabeler en hebben een veel betere pasvorm dan nylon zwemvesten. Nu zijn ook de neopreen vesten onderverdeeld in diverse categorieën. Hierbij zit het verschil vooral in bewegingsvrijheid. Bestaat een zwemvest uit veel segmenten (panelen), dan heb je veel bewegingsvrijheid, bestaat het uit minder segmenten, heb je ook minder ruimte voor vrije beweging. Verder zijn alle neopreen zwemvesten zijn uitgerust met een ritssluiting zodat je het vest gemakkelijk en snel aan/uit kan trekken.

Shop alle waterscooter / jetski zwemvesten hier!

jetpilot jetski

Uitgelicht

Tip van ons

Het merk Jet-Pilot heeft wel hele mooie vesten geproduceerd. Deze zwemvesten zijn speciaal gemaakt voor de PWC gebruiker. Ze hebben overal aan gedacht! Uiteraard is het zwemvest gemaakt van comfortabel materiaal, neopreen, en zitten de vesten als gegoten. De vesten bestaan uit panelen voor veel bewegingsvrijheid en als kers op de taart zijn ze voorzien met handvaten voor de bijrijder. Ja je leest het goed: handvaten. Aan de zijkanten van deze vesten zitten twee handvaten gemaakt zodat je bijrijder een comfortabele rit kan ervaren. Zit er niemand achterop? Dan stop je de handvaten in de daar voorbestemde vakjes in het vest.!

Shop hem hier!
shopping_cart

Jobe waterscooter

Uitgelicht

Tip van ons

Jobe heeft een vest gemaakt waarbij bescherming centraal staat. Er zit namelijk een verstevigd paneel in het zwemvest gebouwd die je rug extra bescherming geeft. Dit paneel loopt gelijk aan je ruggengraat. De plaat is van perfect formaat zodat hij niet te groot is, het zit dus niet in de weg. Maar is groot genoeg om je bescherming te geven.

Shop hem hier!
shopping_cart

Wetsuit

Op de wat frissere dagen van het jaar wil je toch kunnen genieten van jou waterscooter of jetski. Om het wat aangenamer te maken is een wetsuit zeker een slimme keuze bij je outfit. Er zijn heel veel verschillende soorten wetsuits, maar waar moet je nu op letten als je hem gebruikt op je PWC? Waar je vooral naar moet kijken is de flexibiliteit van het pak. Hoe meer flex er in een wetsuit zit, hoe vrij je kan bewegen. Voorbeeld: een wetsuit die 5/4 mm dik is, kan erg fors aanvoelen maar dankzij de vele hoeveelheid flex die er in kan zitten, zit hij als gegoten en als tweede huid zonder dat het vervelend zit.

De dikte die je kiest voor je wetsuit is afhankelijk van de weersomstandigheden waarin je het water op wilt. Wil je de wat frissere zomerdagen het water op? Dan heb je aan 3/2mm voldoende. Wil je het koudere voor of najaar ook de golven op? Kijk dan naar een wetsuit van 4/3 of zelfs 5/3 mm.

Shop alle waterscooter / jetski wetsuits hier!

Helm

Als je echt van snelheid houdt en je graag het randje op zoekt, dan is het belangrijk om je veiligheid in de gaten te houden. Jet Pilot heeft super mooie en comfortabele helmen die speciaal gemaakt zijn voor de waterscooter en jetski gebruiker. De helm kan dus erg goed in het water gebruikt worden. Uiteraard shop je de Jetpilot Vault helm bij ons!

Shop alle waterscooter / jetski helmen hier!

Bril

Zon, schittering en druppels kunnen best irritant zijn als je over het water scheurt. Omdat het zonde is om je goede zonnebril op het water te gebruiken, zijn er speciale watersportbrillen gemaakt die perfect op je PWC gebruik kunnen worden. Deze brillen kunnen (vaak) drijven, zijn gepolariseerd en kunnen tegen een stootje. Echt een must! Al zeggen we het zelf.

Shop alle waterscooter / jetski brillen hier!

Handschoenen en schoenen

We zijn al een heel eind! We hebben al een zwemvest, wetsuit, helm en bril. We missen nog enkele essentiële onderdelen en dan is je outfit compleet! Niet geheel onbelangrijk zijn namelijk je handschoenen en schoenen. Deze zorgen voor warmte maar ook grip en veiligheid. Wij hebben handschoenen van diverse merken die perfect zijn voor op het water. Of je gaat voor een wat dikkere handschoen, eentje met vingers of zonder, dat is aan jou. Kom je er niet uit? Wij zijn de grootste PWC winkel van Nederland dus kom vooral even langs op alle opties te bekijken.

Schoenen zijn er in verschillende soorten. Je hebt de bekende waterschoentjes, je kent ze wel, die je gebruikt op het kiezelstrand in Italië. Deze schoentjes geven je wat extra warmte maar zorgen ook voor bescherming. Naast deze waterschoentjes zijn er tegenwoordig ook sneakers die je in het water kan dragen! Deze zijn echt super handig als je jouw waterscooter of jetski te water laat gaan. Je kan er namelijk uitstekend je auto mee besturen, vervolgens stap je ermee het water in om je waterscooter het water in te duwen en vervolgens rijd je de auto weer weg. Het water wat in je schoenen loopt, gaat er ook vanzelf weer uit. Hoe handig is dat! Wil je niet perse een schoentje maar alleen extra warmte? Dan kan je ook eens kijken naar onze neopreen sokken. Deze hebben geen stevige zool maar zorgen wel voor warme voeten.

Shop alle handschoenen hier!

Shop alle schoenen hier!

Maximize your fun!

Je outfit is nu compleet! Jij gaat voortaan veilig, comfortabel en volledige in style het water op, wat voor een weer het ook is. Ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag persoonelijk advies? Onze experts staan voor je klaar! Zowel telefonisch als via de chathulp: we helpen je graag. Kom je liever naar de winkel? Dat mag natuurlijk altijd. Kom langs, de koffie staat voor je klaar.