Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. funtube blogs
  6. >
  7. Verschillende soorten funtubes

Verschillende soorten funtubes

← shop hier alle funtubes

We beginnen bij het begin....

Er zijn zoveel verschillende soorten en maten funtubes dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom nemen we je in deze blog mee in de wereld van de funtubes! Ga er even goed voorzitten en laat je verrassen.

Laten we beginnen bij het begin. Er zijn heel wat soorten modellen en waar we in eerste instantie onderscheid in maken is met hoeveel personen je gebruik gaat maken van de funtube. Zo zijn er types waar je in je eentje op kan, zoals de populaire band in de vorm van een donut, maar er zijn ook tubes voor 2 personen en dat getal loopt op naar funtubes voor 5 personen of zelfs meer!

Modellen

Als je weet met hoeveel personen je gebruik wilt maken, dan kan je kijken naar de soort funtube. Het verschil zit hem vooral in de manier van gebruik. Bij een funtube waar je plat gezegd in een gat zit, kan je in de meeste gevallen het relaxed zitten. Je kan je namelijk goed vast houden en jezelf met je hele gewicht op je plek houden. Wil je op de funtube liggen dan moet je er rekening mee houden dat je zo nu en dan in het water geslingerd kan worden. Maar dat maakt het stiekem erg leuk toch, of niet? Als je op een platte funtube namelijk gaat liggen, dan ben je afhankelijk van je eigen spierballen en de snelheid waarmee je over de golven gaat. Uiteraard zijn de platte funtubes ook leuk met lagere snelheden, je racet namelijk nog steeds op een leuke manier over het water.

Er zijn ook funtubes die je op verschillende manier kan gebruiken. Deze modellen hebben zowel aan de voorkant als de achterkant een bevestiging voor de sleeplijn. Eigenlijk, bepaal jij dus zelf wat de voor- of achterkant is. Bevestig je het touw aan de ene kant, dan kan je leunen tegen de funtube en zittend genieten van het avontuur. Draai je hem om, dan ga je op je knieën zitten en beleef je de hele rit op een andere manier. Eindeloos veel plezier dus!

funtube kopen

Veiligheid

Bij het gebruik van een funtube staat plezier natuurlijk voorop. Maar vergeet daarbij niet de veiligheid in acht te nemen. Zorg ervoor dat iedereen die gebruik maakt van de funtube, altijd een zwemvest aan heeft. Het komt nog wel eens voor dat je van de band geslingerd wordt en hoe lekker is het dan om zonder nadenken gewoon te blijven drijven.

Lijnen

Niet onbelangrijk is de lijn waarmee je funtube wordt voortgetrokken. Let goed op wat voor een funtube je hebt. Heb je een 2 persoons model, koop dan ook een lijn die geschikt is voor een 2 persoons funtube. Dit geldt uiteraard ook voor de andere aantallen.

Tot slot

Heb je toch nog vragen over het aanschaffen van een funtube? Geen probleem! Ons team zit voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Dit kan zowel via de telefoon als per email. Uiteraard ben je ook meer dan welkom in onze winkel, waar we alle modellen op voorraad hebben. Zo kunnen we je perfect laten zien waar de verschillen in zitten en samen kijken naar de beste optie voor jou! Daarnaast vindt je in onze winkel een ruimt assortiment aan andere watersportartikelen zodat je jouw watersport outfit helemaal compleet maakt! Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar onze wetsuits? Maximize your fun!

funtube kopen