Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Wakesurf aankoop advies
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. wakeboard blogs
  6. >
  7. Wakesurf aankoop advies

Wat is wakesurfen?

Wakesurfen is een opwindende watersport waarbij je op een kleine surfplank staat en wordt ’voortgetrokken’ door de golven die door een boot worden gecreëerd. In tegenstelling tot traditioneel surfen, waarbij de surfer moet paddelen om snelheid te krijgen, maakt wakesurfen gebruik van de golf die wordt opgewekt door de boot.

Hoe werkt wakesurfenWelk board past bij mijType wakesurfsKan ik achter mijn boot wakesurfen?Formaat van de golfPopulariteit


Hoe werkt wakesurfen

Het wakesurfen begint door vanuit het water op een korte afstand achter de boot te starten, vasthoudend aan een touw dat aan de boot is bevestigd. Zodra de surfer eenmaal in de golven staat en zich comfortabel voelt, laat je het touw los en surf je vrij op de achtersteven van de boot. Het doel van wakesurfen is om op de golf te blijven zonder het touw vast te houden, terwijl de boot een constante snelheid behoudt.

Wakesurfplanken zijn over het algemeen korter en breder dan traditionele surfplanken, waardoor ze gemakkelijker op de golven van de boot kunnen blijven drijven. Door de nabijheid van de boot ontstaat een permanente, surfbare golf die de wakesurfer kan gebruiken om verschillende manoeuvres, tricks en sprongen uit te voeren.

Welk wakesurf board past bij mij?

Wakesurfen kent over het algemeen 3 soorten boards: Skimmer, Surfer, Hybrid. Deze 3 type boards hebben net allemaal andere specificaties en daardoor een andere beleving. We nemen ze kort door, zodat jij erachter komt welk board perfect bij jou past.

Skimmer wakesurfboards:

Surf wakesurfboards:

Hybrid wakesurfboards:

De keuze tussen skimmer, surf of hybrid boards hangt af van de voorkeuren en vaardigheidsniveaus van de wakesurfer. Beginners kunnen bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een surfboard vanwege de stabiliteit, terwijl gevorderde riders de uitdaging van een skimmer-board kunnen zoeken voor meer tricks en wendbaarheid. Hybride boards bieden een compromis voor degenen die het beste van beide werelden willen ervaren.

Bekijk de verschillende wakesurf types:
Alle wakesurfs
view_module
arrow_back
arrow_forward


Kan ik achter mijn boot wakesurfen?

Wakesurfen is een enorme leuke en toegankelijke sport, mits je dit met de juiste boot doet. Niet elke boot is namelijk geschikt om achter te wakesurfen. Het gaat hierbij voornamelijk over het soort motor waarmee je boot is uitgerust.
Het belangrijkste is om niet te wakesurfen achter boten met outboard, buitenboord motoren. De gevaren zijn daarbij te groot. Doe dit dus absoluut niet. Bij veel inboard motoren kan het wel, afhankelijk van de plaatsing van je schroef.

De belangrijkste regel die je moet weten over wakesurfen is dat je alleen wakesurft achter inboard direct drive boten of inboard V-drive boten. Inboard boten zijn essentieel voor deze sport omdat de schroef onder de boot zit en het veel minder waarschijnlijk is dat deze in contact komt met de surfer.
Voor jouw welzijn, het welzijn van je vrienden, je ouders, de gehele sport en het behoud van je mooie gezicht, wakesurf nooit achter een boot met een blootgestelde schroef.

Formaat van de golf

Om lekker te kunnen wakesurfen heb je eigenlijk alleen hekgolf nodig. De ene boot produceert een betere golf dan de andere. Om het maximale uit je wakesurf ervaring te halen zijn er speciale wakeshapers ontworpen.

Wakeshapers zijn misschien wel de makkelijkste en beste manier om de wake van je boot te verbeteren, vooral wanneer ze worden gebruikt in combinatie met ballast. En ze zijn ook ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Ze zijn makkelijk te bevestigen aan achterkant van je boot met een zuignap. Hun schuine vorm is ontworpen om water te verplaatsen voor een scherpere, hogere en grotere wake.

Populariteit wakesurfen

Wakesurfen is enorm populair aan het worden. Het is populair vanwege de toegankelijkheid voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Het biedt een opwindende mix van plezier, avontuur en de sensatie van surfen, zonder de noodzaak van grote golven of de zee.

Europa's grootste wake-shop

Welcome to the center of the watersport world.

In de wake-shop van World Nautic Center vindt je alle topmerken van dit moment speciaal voor jou uitgestald. Daarbij staat er een team van experts voor je klaar om je er alles over te vertellen.

Experience
Kom live alles
ervaren
Bezoek onze winkel!
Prisma 77, 3364 DJ Sliedrecht
Bezoek onze winkel
storefront
EXPERIENCE
Kom live alles ervaren
Onze winkel
storefront