Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
FOIL: efoil, wingfoil, wakefoil
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. Nautic Toys
  4. >
  5. FOIL: efoil, wingfoil, wakefoil

Ontdek de verschillende foil diciplines

Ontdek de opwindende wereld van foilen met onze hoogwaardige foilboard-producten. Of je nu een ervaren watersporter bent of net begint, onze foils bieden de perfecte combinatie van stabiliteit en snelheid. Met geavanceerde technologieën tillen onze foilboards je watersportervaring naar nieuwe hoogten. Bij foilen zweeft een draagvleugel, of "foil," onder het board, waardoor het boven het wateroppervlak zweeft en minimale weerstand ervaart.
Bij het foilen kennen we drie verschillende diciplines: EFOIL, WINGFOIL en WAKEFOIL.
Wij leggen je hieronder graag de verschillen uit. Bekijk ons assortiment en dompel jezelf onder in de sensatie van foilen. Ontdek de vrijheid van zweven boven het water en ervaar de ultieme sensatie van snelheid met onze foiling-producten.

arrow_back
arrow_forward
EFOIL
WINGFOIL
WAKEFOIL

EFOIL

Efoilen, of elektrisch foilen, is een watersportactiviteit waarbij een elektrisch aangedreven hydrofoil (foil) wordt gebruikt om boven het wateroppervlak te zweven. Het board is uitgerust met een elektromotor en een accu, die de foil aandrijven. Door de snelheid van het board wordt de foil omhoog gebracht, waardoor het board boven het water zweeft en de weerstand aanzienlijk wordt verminderd.

E-foilen biedt een unieke en elektrisch aangedreven ervaring op het water, waarbij de bestuurder de snelheid kan regelen met een afstandsbediening. Het is een opkomende watersport die zowel geschikt is voor beginners als ervaren watersporters, omdat het de sensatie van vliegen boven het water combineert met de eenvoud van elektrische aandrijving. E-foilen kan worden beoefend op meren, rivieren en andere watergebieden, en het stelt mensen in staat om te genieten van de vrijheid van foilen zonder afhankelijk te zijn van de wind

WINGFOIL

Wingfoilen is een opkomende watersport die de opwinding van surfen, kitesurfen en windsurfen combineert. Bij wing foil gebruikt de beoefenaar een opblaasbare vleugel, ook wel "wing" genoemd. Terwijl de wing wordt vastgehouden en gepositioneerd om de wind te vangen, staat de beoefenaar op een board met een hydrofoil eronder. De hydrofoil, of foil, zorgt ervoor dat het board boven het wateroppervlak zweeft en minimaliseert de weerstand, waardoor indrukwekkende snelheden en soepele glijvluchten mogelijk zijn.

Wingfoilen biedt een toegankelijke manier om te genieten van windgedreven watersport, zelfs op dagen met weinig wind. Het combineert elementen van verschillende disciplines en is geschikt voor zowel beginners als ervaren watersporters. De vleugel kan worden aangepast om de snelheid en koers te regelen, waardoor wingfoilen een veelzijdige en dynamische activiteit is.

WAKEFOIL

Wakefoilen is een vorm van watersport waarbij een hydrofoil, ook wel foil genoemd, wordt gebruikt achter een boot die golven genereert. Het board dat wordt gebruikt voor wakefoilen is uitgerust met een foil, wat een draagvleugel is die onder het board is bevestigd. De foil zorgt ervoor dat het board boven het wateroppervlak zweeft, waardoor de weerstand aanzienlijk wordt verminderd en de bestuurder soepel over het water kan glijden.

In wakefoilen wordt de foil voortgestuwd door de golven en de voortstuwing van de boot, waardoor de bestuurder een unieke en opwindende ervaring op het water krijgt. Het vergt een zekere mate van vaardigheid en balans om te kunnen wakefoilen, maar het resultaat is een indrukwekkende sensatie van vliegen boven het water. Wakefoilen wordt vaak beoefend achter speciale wakeboardboten die ontworpen zijn om de ideale golven en snelheid te creëren voor deze watersport. Maar niet getreurd, wakefoilen is al mogelijk met een minimale golf. Toegankelijk voor iedereen dus!

Impressie >>>

Bekijk hier het verschil tussen deze 3 diciplines. Waar ga jij voor? WING, WAKE of ELEKTRISCH.

Verschillen in aandrijving

Efoilen, wingfoilen en wakefoilen zijn drie hele verschillende disciplines, maar lijken ook weer heel veel op elkaar. Bij alle 3 de sporten wordt gebruik gemaakt van een board met daaronder een foil. Door snelheid te maken kom je met je board uit het water en vlieg je als het ware boven het water. Waar zit dan het verschil in? Dat zit hem in de manier waarop je snelheid maakt. Zoals de namen eigenlijk al verklappen, maak je bij efoilen gebruik van een elektro motor. Bij wingfoilen gebruik je een wing om wind te vangen. Bij wakefoilen gebruik je de wake, golf van een boot.efoil engine

EFOIL

Een eFoil wordt aangedreven door een elektromotor die is ingebouwd in mast en wings. De elektromotor is verbonden met een draagvleugel (foil) die zich onder het board bevindt.

wingfoil wings

WINGFOIL

In plaats van een motor, zeil of een vlieger, maakt een "wing" deel uit van de uitrusting. De wing lijkt op een opblaasbaar zeil met handvatten en is ontworpen om wind te vangen. Door te spelen met de stand van je wing, vang je meer of minder wind en kan je dus jouw snelheid bepalen.

wakefoil boat

WAKEFOIL

Een boot beweegt met een bepaalde snelheid door het water, waardoor golven ontstaan. De wakefoiler positioneert zich in deze golven om de foil te activeren. Zodra een bepaalde snelheid is bereikt, wordt de foil geactiveerd en tilt het board je boven het water. Je hoeft hierbij niet eens hard te varen. Met lage snelheden kan je al prima wakefoilen. Daardoor is het ook toegankelijk met jongere kids.FOIL testen? Het kan!

Welcome to the center of the watersport world.

Wil je een van onze foils zelf ervaren, maak een afspraak met ons en kom langs in onze winkel! Hier kunnen we je alles vertellen over de verschillende foils en kunnen we je de mogelijkheid bieden om foil boards te testen. Neem direct contact op.

Experience
Kom foil
ervaren
Bezoek onze winkel!
Prisma 77, 3364 DJ Sliedrecht
Bezoek onze winkel
storefront