Hardware Advies

Meest gestelde vragen bij het aanschaffen van watersport hardware.


Bekijk de hardware
in onze winkel!

Kom langs

Waterski's

Welke maat waterskis heb ik nodig?

Waterskiën is een sport dat gemakkelijk te leren is voor veel beginners, wel is het belangrijk om het waterskien te leren op combo ski met de juiste lengte. Als je te lange ski's hebt zal het lastig zijn om je ski's mooi recht op het water te houden en zal je merken dat je skis een beetje gaan zoeken. Als je te kleine skis hebt gekocht zul je merken dat het heel zwaar wordt om het water uit getrokken te worden. Ook komt er tijdens het waterskiën veel meer kracht op de armen en zul je niet zulke lange sessies kunnen houden, ook moet de boot veel harder varen dan wanneer je waterski's hebt met de juiste lengte. Bij alle waterski's wordt aangegeven met een maattabel welke lengte het best bij je past. Mocht je hier nu niet uitkomen of wil je graag wat meer informatie bel dan gerust of kom langs in de winkel voor een passend advies en een lekker bakje koffie.

Wat is het verschil tussen combo ski en slalom ski's?

Eigenlijk is het verschill tussen deze 2 waterskis heel simpel. Eigenlijk zegt de naam combo ski het al, maar een combo ski bestaat uit 2 ski's. Vaak heb je bij de combo ski's nog de mogelijkheid om op een ski te gaan monoskiën. De meeste mensen die beginnen met watersporten starten met waterskiën en stappen dan over naar een slalomski Een slalom ski ook wel monoski genoemd bestaat uit 1 ski waar je met beide voeten op staat. Met een slalom ski vaar je een stuk harder dan met combo waterskis, hierdoor kun je heel erg plat door de bocht gaan, en enorme sprays creëren in je bochten.

Welke slalomski bindingen passen bij mij?

Als je nieuwe binding voor je slalomski gaat kopen moet je er goed over nadenken welk niveau je al hebt bereikt met het skiën, ben je echt nog een beginner of heb je al wat meer ervaring. Als je een ervaren skiër bent, ga je vaak op zoek naar een stijve binding die je ontzettend veel steun biedt. Die stijfheid en steun zul je vaak vinden in de dichte bindingen dat zijn de stijfste en comfortabelste bindingen voor het slalomskiën. Ben je iets minder ervaren zul je eerder kiezen voor een open toe binding dit betekent dat je schoen aan de voorkant open is, deze bindingen zijn iets minder stijf en comfortabel dan de dichte bindingen. Wel zit er in deze bindingen ook een comfortabel voetbed en hij biedt ook genoeg steun om er lekker op te skieen. Wat ook een voordeel aan een open binding is, dat je niet helemaal maat gebonden bent. Vaak zit er een range van 2 tot 3 maten verschil in de binding dat betekent dat als je bijvoorbeeld schoenmaat 42 hebt en een vriend heeft maat 44 dan kun je toch dezelfde binding gebruiken.

Kneeboards

Hoe bepaal je het juiste model?

Ben je op zoek naar een nieuw kneeboard maar ben je niet zeker welk model geschikt is voor je dan ben je hier aan het juiste adres. Kneeboards zijn er in veel verschillende vormen en worden ook uit verschillende materialen gemaakt. Je hebt kneeboards gemaakt van zacht kunststof en er zijn kneeboards gemaakt van hard kunststof. Meestal zijn alle kneeboards voor kinderen en beginners gemaakt van een wat zachter kunststof en zijn deze kneeboards voorzien van een starthaak. Een starthaak is een soort clip waar je je kneeboard lijn achter kunt haken hierdoor heb je 2 handen vrij tijdens het starten en daardoor wordt het starten een stuk gemakkelijker.

De kneeboards die van harder kunststof zijn gemaakt zijn vaak de freestyle kneeboards. Doordat de kneeboards gemaakt zijn van harder materiaal zijn ze heel stijf en daardoor hebben deze boardjes veel pop en door die pop kun je makkelijker hoogte pakken tijdens je sprongen. Ook zijn de freestyle boardjes een stuk dunner dan de boardjes met starthaak. Doordat het boardje dunner is kun je makkelijker en scherpere bochten maken omdat je kneeboard echt in het water snijdt.

Als je als volwassene op zoek bent naar een kneeboard moet je vooral opletten dat je niet een te klein kneeboard koopt. als je een te klein kneeboard koopt zul je merken dat je lastig uit het water komt en dat het ook enorm zwaar is voor je armen.

Wat is een omnia of stimmel ?

Ben je op zoek naar eenkneeboard kijk dan ook eens naar de JobeOmnia of de Jobe Stimmel. Deze boardjes zijn nieuw in de watersportwereld en bieden je veel variatie. Zo kun je op deze boardjes meerder posities aannemen. Je kunt er op kneeboarden, waterskiën, wakesurfen ook kun je op de boardjes gaan liggen of zitten. Het voordeel hiervan is dat je niet meer heel je boot vol hoeft te leggen met watersport spullen, denk aan waterski‚Äôs wakeboards kneeboards. Zo houd je ook nog ruimte over om gewoon lekker te varen en te genieten van het lekkere weer.