Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. wetsuit blogs
  6. >
  7. Winter wetsuits

Winter wetsuits

← shop hier alle winter wetsuits voor heren ← shop hier alle winter wetsuits voor dames

Winter wetsuits

Het lijkt erop dat het watersportseizoen steeds meer wordt verlengd tot in de winter. Wij watersporters worden dan ook steeds fanatieker. Het is erg belangrijk om je in de winter warm te kleden, vooral als je het water in gaat. Daarom geven we je hieronder graag verschillende tips en adviezen voor het aanschaffen van een winter wetsuit!

winter-wetsuits

Hoe werkt het?

Een wetsuit is gemaakt van neopreen dat strak om je lichaam moet zitten. Er komt een dun laagje water tussen je lichaam en je wetsuit, je lichaamswarmte verwarmt dit water en het neopreen zorgt ervoor dat het laagje niet koud wordt. Hoe dikker het neopreen, hoe beter de wetsuit je isoleert op koudere dagen. Daarom is het enorm belangrijk dat je wetsuit goed aansluit op je lichaam, je wilt immers niet dat het dunne laagje water weggespoeld. Je kan begrijpen dat als dit wel gebeurd, je lichaam weer energie moet gebruiken om de nieuwe laag water op te warmen.

Welke neopreen dikte gebruik je in de winter?

De meeste winterwetsuits zijn gemaakt van 5 of 6 mm dik neopreen. Neopreen diktes in wetsuits worden aangegeven met een cijfer, schuine streep en ander cijfer. Het eerste weergegeven getal is de dikte van het neopreen rond de romp, het getal na de schuine streep geeft de dikte aan bij de armen van het pak. Op de armen wordt vaak iets dunner neopreen gebruikt omdat je hier minder warmte verliest dan bij je torso en je daardoor meer bewegingsvrijheid in je armen hebt. Hoe dikker het neopreen, hoe warmer het pak.

Voering en thermo

Er wordt vaak gezegd dat het interieur ook belangrijk is, en dat geldt ook voor wetsuits. Een thermische voering in het pak zorgt voor extra warmte behoud. Natuurlijk kost het wat meer, maar het is het absoluut waard. Wetsuits met een thermische voering aan de binnenkant drogen veel sneller dan wetsuits zonder voering. Dit kan in de winter een enorm voordeel zijn. Zo hoef je minder vaak een nat en koud pak aan te trekken. Thermische voeringen hebben verschillende namen voor verschillende merken, maar ze dienen hetzelfde doel, namelijk om je warm te houden op de koude dagen van het jaar..

Handschoenen, sokken en hoods

Als je een winterpak draagt, vergeet dan niet om ook je handen, voeten en hoofd warm te houden. Dit doe je door neopreen handschoenen, neopreen sokken of schoenen en een neopreen capuchon of pet te gebruiken. Dus zorg ervoor dat je goed ingepakt bent als je het koude water gaat trotseren!

Conclusie

Voor bijna elke watersport kun je een goede winterwetsuit gebruiken. Of je nu wilt kitesurfen, surfen of wakeboarden, met een goed winterwetsuit houd jij je lichaam op de juiste temperatuur zodat je het hele jaar door je favoriete sport kunt beoefenen. Ik hoop dat we je een beetje hebben geholpen en dat je een beter beeld hebt van wat een winter wetsuit precies is. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan graag voor je klaar!

winter-wetsuit