Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. waterski blogs
  6. >
  7. Waarom een slalomski?

Waarom een slalomski?

← shop hier alle slalomskis

Van waterskiën naar slalomskiën

Ik kan redelijk goed waterskiën en wil mijn skills graag naar een ander level brengen. Herken je dat? Voor iedereen met deze gedachten is deze blog geschreven! Dus ben jij degene die meer uitdaging zoekt tijdens het waterskië? Lees dan snel verder.

Slalomskiën (ook wel monoskiën genoemd) is waterskiën op het scherpst van de snede. Zo vlak mogelijk door het water, het creëren van een fantastische spray en het gevoel van ware snelheid zijn de woorden die slalomskiën kenmerken.

Bij de keuze van de juiste monoski is het belangrijk om bij jezelf af te vragen hoe vaak je de ski fanatiek gaat gebruiken. Des te fanatieker je bent, hoe belangrijker de stijfheid, shape (vorm) en ronding van de slalomski zijn. Stijfheid wordt hoofzakelijk bepaald door de materialen waarvan de ski gemaakt is. De vorm en ronding helpen je om bochten aan te snijden. Deze punten (stijfheid, vorm en rondingen) reageren agressiever naar mate het niveau van de slalomski stijgt.

Als je een enorm ervaren monoskiër bent, dan zal je er voordeel uit halen om voor een stijve ski te gaan. De ski reageert direct op jouw acties en bewegingen en daardoor heb je de volledige controle tijdens het skiën.

Comboski

De meeste combo skis zijn ook uitgerust met een extra rubberen bindingen achterop de ski. Hiermee kan je in de meeste gevallen prima leren monoskiën. Wil je echter vaker monoskiën en je skills perfectioneren, dan is het aan te raden om een echte slalomski aan te schaffen.

Bindingen

Ook voor de slalomski (monoski) zijn er tegenwoordig diverse bindingen. Je hebt bijvoorbeeld open toe bindingen en closed toe bindingen. Een open toe binding is aan de voorkant, bij de tenen, gesloten. Hierdoor kan je jouw skis gemakkelijk delen met vrienden of familie met andere schoenmaten. De closed to binding is aan de voorkant gesloten. Dit zorgt er voor dat je net iets meer controle hebt over je volledige ski. De schoen zit namelijk rondom volledig aan je voet aangesloten.

slalomskis

Wellicht ook handig

Wat absoluut belangrijk is bij het waterskiën en slalomskiën is natuurlijk de lijn. Zonder lijn kom je namelijk niet erg ver. De verschillende soorten uitvoeringen zorgen er voor dat er altijd een lijn is die perfect bij jou past! Let bij het aanschaffen van een lijn vooral op hoe vaak je deze gaat gebruiken. Gebruik je hem een paar keer per jaar? Dan is een basis waterskilijn perfect. Ga je de lijn wat intensiever gebruiken, misschien ook voor wakeboarden etc., dan kan je beter een lijn met een ander soort handle kiezen.

Tot slot.

Heb je toch nog vragen over het aanschaffen van slalomskis? Geen probleem! Ons team zit voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Dit kan zowel via de telefoon als per email. Uiteraard ben je ook meer dan welkom in onze winkel, waar we alle modellen op voorraad hebben. Zo kunnen we je perfect laten zien waar de verschillen in zitten en samen kijken naar de beste optie voor jou! Daarnaast vindt je in onze winkel een ruimt assortiment aan andere watersportartikelen zodat je jouw watersport outfit helemaal compleet maakt! Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar onze wetsuits of zwemvesten? Maximize your fun!