Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. wakeboard blogs
  6. >
  7. De perfecte wakeboard outfit voor op de kabelbaan!

De perfecte wakeboard outfit voor op de kabelbaan!

Naar de kabelbaan

Of je nu beginner of gevorderde bent: elke wakeboarder wilt wel eens naar de kabelbaan om zijn wakeboard skills naar een hoger niveau te tillen. Als je naar de kabelbaan gaat, staat één ding echt voorop: veiligheid. In deze blog nemen we je mee in de wereld van kabelparken en alles wat daarbij komt kijken.

Je outfit

Om een veilige dag op de kabelbaan te hebben, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je wakeboard outfit is hier een belangrijk onderdeel van. Natuurlijk wil je veilig op pad, zonder je al te veel zorgen te maken.

Helm

We beginnen bovenaan, met de helm. Je kunt altijd een helm huren bij de kabelbaan waar je gaat boarden. Wil je liever een helm die perfect aansluit bij de vorm van je hoofd, dan is het verstandig om zelf een helm aan te schaffen. Zorg ervoor dat de helm goed om je hoofd zit, met de riem bij je kin zodat hij niet van je hoofd kan vliegen.

Wetsuit

Van de helm gaan we naar de wetsuit. Tijdens je wakeboardsessie ben je natuurlijk veel in contact met het water en daarom is het fijn om een wetsuit te dragen om het niet koud te krijgen. Ben je van plan om er vooral in de zomer te gaan met aangename temperaturen? Dan is een shorty voldoende om jezelf te beschermen. Wil je ook vroeg en laat in het seizoen de baan op, dan is een langer wetsuit wellicht een goede optie. Houd er rekening mee dat een dikker wetsuit iets stugger is maar meer warmte biedt. En andersom werkt het ook: een dunner wetsuit geeft je meer bewegingsvrijheid maar produceert minder warmte.

Zwemvest

Tot slot is een vest natuurlijk belangrijk. Maar kies je voor een zwemvest of een impact shield? Een zwemvest biedt veel drijfvermogen, is gemaakt van een dikkere stof en is zeer comfortabel om te dragen. Een impact shield is iets dunner, biedt meer bescherming maar is geen officieel zwemvest.

Wakeboard

Als je gaat wakeboarden in het kabelpark is het belangrijk dat je een geschikt board hebt. Vaak heb je de mogelijkheid om een board te huren, maar als je je eigen wakeboard mee wilt nemen, zorg er dan voor dat deze goed bij het park past. Is het een park met veel obstakels of met weinig. Vlieg je alleen over het water of neem je ook af en toe een kicker mee.

kabeloutfit1

Accessoires

Naast je helm, wetsuit, vest en board zijn er een aantal zeer handige accessoires als je regelmatig naar de kabelbaan gaat. Denk bijvoorbeeld aan een tas voor je board zodat je deze makkelijk mee kunt nemen en opbergen. We raden ook een omkleedponcho aan! Met een poncho gaat het verwisselen van je kleding snel en gemakkelijk, en na een dagje FUN op de baan kan jij droog je auto weer in. Tot slot zijn handschoenen een leuk element om toe te voegen aan je outfit. Handschoenen geven je een goede grip en kunnen je extra warmte geven bij koud weer.

Conclusie

Dit is het moment om je outfit samen te stellen! Neem een kijkje in onze shop online of kom langs in de winkel. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het maken van een keuze. Op onze andere BLOG-pagina's vind je nog veel meer informatie en nuttig advies over alles wat met wakeboarden te maken heeft, dus neem een kijkje!! Maximize your fun!

kabel outfit