Advies Unisex Zwemvesten

Meest gestelde vragen bij het passen en aanschaffen van een Unisex zwemvest.


Bekijk de zwemvesten
in onze winkel!

Kom langs

Unisex Zwemvesten

Hoe meet je de maat van een unisex zwemvest aan?

Hoe weet je zeker dat je de juiste maat zwemvest besteld? Een zwemvest is een veiligheidsvest dat je aan de oppervlakte houdt bij het watersporten. Om deze veiligheid te bewaren is het belangrijk om een goed aansluitend vest te kopen. Bepalend hiervoor is de borstomvang, welke je in elke maattabel terugvindt. De borstomvang wordt over de tepels gemeten en uitgedrukt in centimeters.

Een veel voorkomend misverstand is dat de maat van een zwemvest hoofdzakelijk bepaald wordt aan de hand van het lichaamsgewicht. Dit is dus niet het geval.

Een veel voorkomend misverstand is dat de maat van een zwemvest hoofdzakelijk bepaald wordt aan de hand van het lichaamsgewicht. Dit is dus niet het geval.

Je hebt het zwemvest thuis ontvangen, hoe moet het dan zitten?

Omdat je niet wekelijks een nieuw zwemvest aanschaft, kunnen we ons indenken dat je twijfelt of de maat goed is. Reken erop dat een zwemvest strak moet zitten, maar niet verstikkend/drukkend. Wanneer een zwemvest te los zit, zal het zwemvest van zichzelf omhoog willen en blijf je als het ware in het zwemvest hangen.

We adviseren om het zwemvest te passen met dunne kleding of ontbloot bovenlijf. Op de buik mag het zwemvest vrij strak zitten. Zorg ervoor dat je de gespen goed strak trekt zodat het vest niet omhoog kan kruipen.

Het dragen van een wetsuit onder je zwemvest, mag je tijdens het passen verwaarlozen. Dit heeft namelijk geen verdere invloed op de maat van het zwemvest.

Hoe reageert een zwemvest in het water?

Wanneer je in het water zwemt of drijft zal het zwemvest anders aanvoelen dan op het droge. Een zwemvest zal je aan de oppervlakte van het water houden, maar niet automatisch op de rug draaien. (Wanneer dit wel nodig is adviseren wij een reddingsvest!)

Tip: Bij het passen is het dus belangrijk dat het zwemvest niet te los om het lichaam zit. Dan zal je in het water in het zwemvest gaan hangen en verliest het zijn werking.

Klopt het dat mijn zwemvest kort uitvalt?

Lijkt het alsof je zwemvest te kort zit? Een veelgemaakte fout bij het aantrekken van een zwemvest is dat je het zwemvest te kort of te los vindt zitten bij je buik. Je zwemvest naar beneden trekken heeft echter geen werking.

Jobe zwemvesten zijn kort bij het lijf ontwikkelt om de lichaamsbeweging zo optimaal mogelijk te maken. Wanneer je bijvoorbeeld bij het starten van het wakeboarden of bij het springen en maken van tricks een gebogen lichaamshouding hebt, zal het vest geen belemmering zijn. Dit omdat het zwemvest boven het buigpunt van je heupen en buik uitkomt.

Het korte model zal ook geen minder drijfvermogen hebben dan andere vesten, alle zwemvesten zijn ISO gecertificeerd en hebben een draagvermogen van 50 Newton.