Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Wakeboard aankoop advies
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. wakeboard blogs
  6. >
  7. Wakeboard aankoop advies

Wakeboard kopen?

Bij het kiezen van een wakeboard is het vooral belangrijk dat je niet een veel te klein of een veel te groot wakeboard koopt. Een te klein wakeboard zal heel onstabiel en zoekend overkomen in het water. Heb je een te groot board wordt wat minder wendbaar en zal zwaar aanvoelen tijdens het varen. Bij ons op de website staan er maattabellen bij de wakeboards die je als indicatie kunt gebruiken. Binnen deze adviespagina nemen we een aantal punten met je door zodat je het juiste wakeboard koopt. Kom je er niet uit? Geen probleem! Neem contact op met ons team van wakeboardspecialisten of kom langs in de winkel.

Binnen deze blog nemen we graag met je door:

* Wat voor type wakeboard je nodig hebt (boot of kabelbaan)

* Hoe je de juiste lengte van een wakeboard kiest

* Het verschil tussen de vormen (rockers) van een wakeboard

* Verschillende materialen en hun voordelen

* Wat je nodig hebt om veilig te wakeboarden

Check ook onze adviespagina over wakeboardbindingen.

Wat voor type wakeboard heb ik nodig?

Het grootste onderscheid dat we maken is tussen bootwakeboards, welke achter de boot gebruikt worden, en kabelwakeboards voor gebruik op kabelbanen of kabelparken. Achter de boot is vooral de stijfheid van een board van belang, des te stijver het board des te beter de "pop", wat eigenlijk niets anders betekend dan de lancering van af de golf. Daarbij varen bootwakeboards vaak sneller en feller. Kort gezegd is het doel om zo hard mogelijk naar buiten te kunnen sturen (snijden) snel te draaien en met veel snelheid naar de golf te varen. Des te meer snelheid je hebt, des te meer hoogte je kunt pakken tijdens je sprong. Bij kabelwakeboards is het echter zo dat ze in de basis vaak vriendelijker en minder agressief varen dan een bootwakeboard. Kabelboards zijn vooral gemaakt voor gebruik op obstakels waardoor het belangrijk is dat ze erg sterk zijn. Om wakeboards sterk, stijf of flexibel te maken gebruiken we veel verschillende materialen. Door een verschil in profiel, dikte en shape krijgen kabelboards wel elk hun eigen karakter. Wat het beste bij je past is vaak gebonden aan je persoonlijke stijl of smaak. Als je voor het eerst een wakeboard voor achter de kabelbaan koopt, adviseren we vaak een wat meer vergevingsgezind en flexibel wakeboard. Daarop kun je uren maken, oefenen, een eigen stijl ontwikkelen en bovenal veel plezier hebben!

Hoe lang moet mijn wakeboard zijn?

De lengte van je wakeboard is cruciaal voor je wakeboardervaring, maar hoe kies je nu de juiste lengte? Wat wij zien is dat de meeste mensen die achter de boot wakeboarden de voorkeur geven aan een wat korter wakeboard dan achter de kabelbaan. Voor het wakeboarden achter de boot is het prettig als een boardje compact en wendbaar is. Echter, een te kort board ligt relatief diep in het water wat voor extra weerstand zorgt, het minder gemakkelijk maakt om uit het water te komen en het boarden over de gehele linie zwaarder maakt. Onze meest verkochte lengtes bootwakeboards zijn bij heren boot 139 t/m 144 en bij dames boot 134cm t/m 137cm. Voor gezinnen geldt dat ze vaak kiezen voor een 138 t/m 141 cm lang wakeboard. Bij ieder wakeboard op de site staat een maattabel waarbij we aangeven voor welke gewichten het wakeboard geschikt is. Bij kabelwakeboards ligt het vaak iets anders. Daar kiest men vaker voor een langer wakeboard omdat dit wat lichter vaart, meer tegendruk geeft en voor meer stabiliteit in de lucht en op obstakels zorgt. Daar zien we bijvoorbeeld dat heren kabel vaker voor 142 t/m 147cm kiezen. Dames kabel kiezen veelal 137 t/m 141cm. Uiteraard zijn dit indicaties van wat wij veel zien maar is het zeker geen absolute wetenschap. Wil je voor een langer of korter wakeboard kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur? Geen enkel probleem. Twijfels? Neem vrijblijvend contact op met onze wakeboardspecialisten voor het beste advies voor jou.

Verschillende rockers.

Wakeboards worden geproduceerd met verschillende rockers. Een rocker is eigenlijk gewoon de curve of het gebogen profiel van het wakeboard. Globaal heb je 2 type rockers, je hebt de continuous rocker en de 3-stage rocker. Ook word de hybrid rocker en camber steeds populairder bij het wakeboarden.

De Continuous rocker heeft een vloeiend gebogen vorm. Deze boards geven vloeiende en snelle rides, ook land je met deze boards zachter op het water.

De 3-stage rocker bestaat uit 3 vlakken die zorgen voor een wat meer hoekige gebogen vorm. Dit soort boards zijn wat langzamer omdat ze iets meer door het water ploegen. Wel hebben deze boardjes wat meer pop waardoor je hoger kunt springen.

De Camber is precies de andere kant op gebogen in vergelijking tot de continuous rocker, alleen staan de tip en tail van het board weer omhoog gebogen. Deze shape zorgt voor een meer natuurlijke houding op het board waardoor je direct druk wegneemt van je achterste voet.

En dan heb je nog de Hybrid rocker, dit is een mix van een camber en een continous rocker, zo heb je het beste van beide in 1 board gecombineerd.

wakeboard-advies

Wakeboards en hun materialen

Voor wakeboards worden verschillende materialen gebruikt die allemaal hun eigen voordelen hebben. Voor wakeboards die achter de boot gebruikt worden, zien we veel kunststoffen terug. Deze zijn gemakkelijk te produceren, houden zich goed in het water, de zon en het zand en zijn vormvast. Om een wakeboard bijvoorbeeld stijver te maken, zijn er in de betere wakeboards carbon elementen toegevoegd. Carbon buigt niet/nauwelijks, is zeer licht in gewicht en heeft een lange levensduur. Voor wakeboards achter de kabel is kunststof ook één van de hoofdmaterialen. Voor de onderzijde en zijkanten wordt veelal ABS gebruikt omdat dit extra sterk is. Zo blijft het board goed, ook wanneer je het op obstakels gebruikt. Voor de binnenzijde/kern van de kabelwakeboards wordt ook vaak met verschillende soorten hout gewerkt. Hout heeft als fantastische eigenschap dat het flexibel is, zonder dat het moe wordt. De meer flexibele boards hebben vaak een volledig houten kern. Wil je een kabelboard met iets meer stijfheid, kijk dan naar een combinatie van hout en foam. Wil je nog meer weten over de gebruikte materialen en wat voor jou de beste keuze is? Onze wakeboardspecialisten weten er alles van.

Wat heb ik nodig om veilig te kunnen wakeboarden?

Als je gaat wakeboarden is het belangrijk dat je, zowel achter de boot alsook op de kabelbaan, een wakeboardhelm draagt. Ons advies is om te kiezen voor een helm met earpads. Deze beschermen de oren en beperken het risico op trommelvliesbeschadiging. Om extra goed zichtbaar te zijn in het water, is het aan te bevelen om een opvallende kleur te kiezen. NOTE: vaak is het dragen van een helm op de kabelbanen verplicht, achter de boot geldt deze verplichting niet. Naast een goede helm is het super belangrijk dat je een zwemvest of een impactshield gebruikt. Achter de boot is een zwemvest het meest gebruikelijk. Dit vanwege het drijfvermogen en de 50N certificering. Kies je voor een impact shield dan heb je wat meer bescherming om het lichaam omdat deze vestjes super strak om je lichaam zitten. Daarentegen hebben impactshields minder drijfvermogen. Impact shields worden dan ook hoofdzakelijk verkocht voor gebruik op kabelbanen. Twijfel je over het wet beste bij je past, lees dan alles over zwemvesten en impactshields of neem vrijblijvend contact op met één van onze experts.

Check hier onze wakeboards!
Shop alle wakeboards
view_module

Ben je inmiddels al wat wijzer geworden? Ben je benieuwd naar ons wakeboard assortiment ? Hieronder staan de wakeboard categorieën voor je klaar! Succes met het maken van je keuze. Als je er niet helemaal uit komt of toch nog vragen hebt neem dan gerust contact op met onze klantenservice, en laat je adviseren door een van onze wakeboardspecialisten!

arrow_back
arrow_forward
Check deze video >>>

In deze video worden in het kort enkele specificaties uitgelegd. Zowel wat de sommige specificaties betekenen alsook hoe je wakeboard hier op reageerd. Denk bijvoorbeeld aan flexibiliteit, rocker, HIT base en ABS-sidewalls.



Europa's grootste wakeboardshop

Welcome to the center of the watersport world.

In de wakeboardshop van World Nautic Center vindt je alle topmerken van dit moment speciaal voor jou uitgestald. Daarbij staat er een team van experts voor je klaar om je er alles over te vertellen. Wil jij jouw nieuwe wakeboardset zien, voelen en ervaren? Dan is de shop van World Nautic Center de plaats voor jou!

Experience
Kom live alle
wakeboards ervaren
Bezoek onze winkel!
Prisma 77, 3364 DJ Sliedrecht
Bezoek onze winkel
storefront

Alles voor je wakeboard